Explotential

Testimonials kerntalenten analysees

Ik herken me er zeer zeker in, soms direct, soms na wat dieper graven en het loslaten van ideeën/aannames die er blijkbaar in de loop van de tijd zijn ingeslopen.

Het verslag helpt om op een ander manier naar jezelf te kijken. Door je functie/taken tegen je talenten uit deze analyse te houden, blijken er hele andere (onverwachte) mogelijkheden te zijn. De vraag “Wat is een talent” heeft voor mij zeker een ander antwoord gekregen.

Er is een proces gestart😊

C. Koenraad, Fontys, september 2022

Had ik dit inzicht maar 20 jaar geleden gehad, dan had ik mezelf pijn en moeite kunnen besparen en bepaalde keuzes echt anders gemaakt. (Sara Sitton, Development-lab, juli 2022)

De genuanceerde vragen en toelichtingen van Petra hebben duidelijkheid geboden bij de kerntalentenanalyse en het verslag. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven in het proces en de resultaten.

Anonieme hoogbegaafde volwassene, juni 2022

‘Kerntalentenanalyse was echt een eye opener voor mij. Het voelde als thuiskomen. In principe geen nieuwe dingen, maar wel een onthulling van zaken die misschien door bepaalde keuzes van de afgelopen jaren naar de achtergrond zijn geraakt. Informatie die ik wel had, maar in een soort sluimerstand stonden. Nu ik door deze analyse weet waar mijn talenten ‘ook alweer’ liggen, kan ik veel beter keuzes maken. Met ‘ook alweer’ bedoel ik dat de analyse gebaseerd is op zaken uit je jeugd. En dan juist niet de negatieve dingen, maar juist hoe je bijvoorbeeld vroeger speelde. Hier ligt een schat aan informatie waar je in het hier en nu heel veel mee kan. Voor mij was de analyse ook erg herkenbaar. Daarnaast is het ook concreet genoeg dat een vertaalslag naar loopbaankeuzes goed te doen is. Tegelijkertijd is het fijn om een expert hier je bij te laten helpen, om de verbindingen tussen je talenten en je loopbaankeuzes te laten expliciteren. Dit is nog een stap waar ik voor wil gaan. Petra geeft het gevoel expert te zijn met deze methode en weet deze rationele kant goed te verbinden met de emotionele kant. Omdat het ook een persoonlijk verhaal is, is de combinatie van het methodisch bezig zijn en de verbinding weten te leggen met mij als subject, erg prettig. Mooie balans tussen afstand en nabijheid. Ik ben erg dankbaar dat ik een onthulling heb ervaren van mijn talenten. Hierdoor kom ik steeds een stapje dichterbij van worden wie ik eigenlijk ben‘. (Saskia, januari 2022) (Noot, daar waar Saskia spreekt over “talent” hoor je “kerntalent” te lezen, voor het verschil hier tussen zie de pagina ‘Kerntalenten’)